tirsdag den 24. marts 2015

Hvad er Yoga?

Yoga er hvad du gør det til. 

Yoga er funderet på en lang tradition, med rødder i buddhisme og hinduisme, og er for de fleste mennesker, mere end blot en fysisk træning. 


Der er det særlige ved yogaen at den står på flere stærke søjler af livsfilosofi, religion, fysiologi og metafysik. Dvs. hvis du vil, kan yoga give dig svar på alt. Lige fra hvordan du helt konkret skal leve dit liv i harmoni og balance, til hvordan alt i hele universet hænger sammen på det metafysiske plan.  

I dag oplever vi verden som et tag-selv-bord og man kan også i denne sammenhæng, helt selv vælge hvilke dele af yogaen man vil beskæftige sig mest med. Man behøver altså ikke blive vegetar eller frasige sig alle materielle goder bare fordi man dyrker yoga, men man bliver automatisk bedre til at lytte og forstå kroppens signaler, hvilket betyder at man i højere grad kan tage vare på sig selv både fysisk og psykisk. Derfor bliver yoga en livsstil, man vælger gradvist mere af det, der giver mening og som man kan mærke gør godt og vælger det fra, som gør ondt eller skaber ubalance. 












For mig er yoga blevet en livsstil, ikke en religion, men mere en tankegang og en måde hvorpå jeg kan leve i harmoni og balance med mig selv og mine omgivelser.


Hvad er yoga for dig?